Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка ABS

Здравейте колеги.Светнаха ми лампичките на ABS и ръчната-отивам на диагностика и ми казват блокирало предно дясно цилиндърче.Въпросът ми е дали някой е отварял алуминиевата гад над акумулатора да го погледна защо е блокирало и ставали изобщо да се отваря или си плаче за втора ръка.Благодаря предварително за мненията ви .

Нали са ти казали "цилиндърче" , що те интересува блока на АВС-а?....свали си колелото и си погледни цилиндърчето....ако не работи, го смени.

пп......и колата е?
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Вероятно алфа, "боб" нямаш ли да фърляме малко
      Иначе по темата- колегата да каже какво има предвид под цилиндърче,че да не стават грашки,щото цилиндърче е едно а клапанче на АБС-а е друго и тн тн
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Грешка те вярна колеги извинявам се .Колата е 156 1.8 t.s. 144 h.p. и ства дума за клапанчето което управлява предна дясна гума от алуминиевия блок на ABS.Цилиндърчетата на спирачките са перфекти пускат и хващат когато трябва.Понякога когато е много студено изгасват въпросните лампи има ABS но след време около 10 километра когато се позатопли и хоп пак коледна изненада със сетлини.Ако някой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам да помогнете че не пипам нещо което не разбирам че после много боли .

Comment

Тука да се включват тия дето са отваряли въпросния блок...
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Никой ли не е отварял въпросният блок,че не ми се почва да го разглобявам без да знам какво правя.Ще се радвам ако някой сподели.Благодаря .

Comment

Първоначално публикувано от Stas Покажи съобщение
              Грешка те вярна колеги извинявам се .Колата е 156 1.8 t.s. 144 h.p. и ства дума за клапанчето което управлява предна дясна гума от алуминиевия блок на ABS.Цилиндърчетата на спирачките са перфекти пускат и хващат когато трябва.Понякога когато е много студено изгасват въпросните лампи има ABS но след време около 10 километра когато се позатопли и хоп пак коледна изненада със сетлини.Ако някой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам да помогнете че не пипам нещо което не разбирам че после много боли .
              А колелото въобще спира ли,блокира ли в какво състояние блокира клапана.По принцип оправията е само блок втора ръка.
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колицата са спира но не сработва ABS.Като набия спирачките се влачат гумите като пусна си тръгват.А за това как и защо е блокирал идея си нямам така я изписва грешката-три пъти я закача човека и три пъти едно и също "блокирало клапанче на предно дясно колело" и на мен ми е чудно как го хваща ама бях там та го видях с очите си какво пише.А някакво предположение какви пари е втора ръка споменатия блок.

Comment

Колицата са спира но не сработва ABS.Като набия спирачките се влачат гумите като пусна си тръгват.А за това как и защо е блокирал идея си нямам така я изписва грешката-три пъти я закача човека и три пъти едно и също "блокирало клапанче на предно дясно колело" и на мен ми е чудно как го хваща ама бях там та го видях с очите си какво пише.А някакво предположение какви пари е втора ръка споменатия блок.
                  Ами хваща го,нали тези клапани се управляват от ел магнити,вероятно е заминал някой от тях
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Втора ръка е 50-60 лв.
                    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Благодаря за отговорите ви колеги .Сега друг въпрос някой има ли под ръка работещо блокче за ABS че не ми се търси по моргите просто не знам на какво ще попадна.

Comment

Благодаря за отговорите ви колеги .Сега друг въпрос някой има ли под ръка работещо блокче за ABS че не ми се търси по моргите просто не знам на какво ще попадна.
                        Имам, колега. 50 лв., работещ. От София съм, 0888789954, Антон.
                        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Благодаря ти колега .Само да събера париците и ще ти звънна да се разберем от къде да го взема.

Comment

Working...
                          X